Nyhetsarkiv


 • Öppettider i Sommar!

  2020-06-22

  Sommaren närmar sig med stormsteg och det är snart dags för semester. Vi kommer hålla semesterstäng från vecka 28 till 31, åter 3/8. Vi på Hylte Tryck AB önskar er alla en härlig sommar med sol och bad!

  Sommaröppet 2020

 • Finalist i Svenska Designpriset

  2019-09-19

  Röstningen har nu avslutats för Svenska Designpriset, en av Sveriges största tävlingar i design och grafisk kommunikation. Bland de jurynominerade bidragen finns en kundtidning som tryckts på Hylte Tryck, "Smarter worklife" av OTW på uppdrag av Coor.

  – Jag tror att det vinnande konceptet med denna produktion är att kund, uppdragsgivare och tryckeri haft hög kvalitet som gemensamt fokus, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  Vinnarna koras den 17 oktober på Rondo, Liseberg i Göteborg.

  Svenska designpriset

 • Två nomineringar till Publishingpriset

  2019-09-18

  Bland finalisterna i Publishingpriset finns i år två bidrag som har tryckts på Hylte Tryck. Publishingpriset är en prestigefull tävling som belönar god kommunikation inom kategorierna print, webb och film. Hylte Trycks guldchanser finns inom den förstnämnda kategorin. Förutom bidragens design sätts även vikt på text, bild, regi och användbarhet.

  – Det känns såklart kul med dubbla nomineringar och jag ser det som ett bevis på att vi tillsammans med våra kunder håller hög kvalitet i det vi producerar. Ingen produktion är den andra lik och det är så det brukar vara hos oss, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  De nominerade bidragen är tidningen "Örebro – Mitt i livet" av Verbum på uppdrag av Svenska Kyrkan, och en årsredovisning "OK Ekonomisk Förening", av Sthlm Kommunikation & IR AB på uppdrag av OK ekonomisk förening.

  Publishingpriset 2019

 • Kliv in i Welands virtuella monter

  2018-11-16

  Det finns fortfarande möjlighet att träffa oss på Elmia Subcontractor. Kom till monter D01:62 där Welandkoncernen har byggt upp en härlig miljö med skön stämning som visar vilka vi är. Träffa några av våra representanter, ta en kopp kaffe eller varför inte sippa på en av våra eftertraktade mocktails.

  Här erbjuder vi även er en AR-upplevelse, en så kallad förstärkt verklighet, där en uppbyggd modell integrerad med en iPad visar er hur Welandkoncernens produkter kan användas i samhället.

  Om du inte hade möjlighet att komma till Jönköping i år så kan du ändå få uppleva vår monter. Weland har, i samarbete med BIMobject AB, tagit fram en interaktiv VR-modell av Welands monter på Elmia Subcontractor. Via länken har ni möjlighet att vandra runt i montern och ta del av koncernens breda utbud.

  VR-modell av Welandkoncernens monter på Elmia Subcontractor

 • Vinnare av Publishingpriset

  2018-11-08

  Den 7 november presenterades vinnarna av Publishingpriset, en prestigefull tävling som belönar god kommunikation. Segrande i print-kategorin var en bokproduktion tryckt av Hylte Tryck: "A&E Design – The Book" av Centrum för näringslivshistoria.

  – Att kund, uppdragsgivare och tryckeri haft hög kvalitet som gemensamt fokus var ett vinnande koncept, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  Vinnare Svenska designpriset

 • Två finalister i Svenska Designpriset

  2018-09-10

  Nu är röstningen igång för Svenska Designpriset, en av Sveriges största tävlingar i design och grafisk kommunikation. Bland de jurynominerade bidragen finns två böcker som tryckts på Hylte Tryck, "Älskade prylar" och "A&E Design – The Book", som även är nominerade i Publishingpriset. Vinnarna presenteras den 25 oktober på Berns i Stockholm.

  – Det är glädjande att två av våra bokproduktioner nominerats i två olika tävlingar på så kort tid. Jag tror att det vinnande konceptet i de båda produktionerna är att kund, uppdragsgivare och tryckeri haft hög kvalitet som gemensamt fokus, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  "Älskade prylar" av Centrum för näringslivshistoria på uppdrag av Clas Ohlson, är nominerad i kategorin "Redaktionellt – Bok – Print", "A&E Design – The Book" av Centrum för näringslivshistoria är nominerad i "Information – Print".

  Rösta på: http://www.designpriset.se/rostning.php

  Svenska designpriset

 • Fem nomineringar i Publishingpriset

  2018-09-04

  Juryn har gjort sitt val. Bland finalisterna i Publishingpriset finns fem bidrag som har tryckts på Hylte Tryck. Publishingpriset är en prestigefull tävling som belönar god kommunikation. Tävlingen har olika kategorier för print, webb och film. Hylte Trycks guldchanser finns inom den förstnämnda kategorin. Vinnarna avslöjas den 7 november.

  – Det känns såklart kul med flera nomineringar och jag ser det som ett bevis på att vi tillsammans med våra kunder håller hög kvalitet i det vi producerar. Ingen produktion har varit den andra lik, men det är så det brukar vara hos oss, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  De nominerade bidragen är böckerna "Älskade prylar", av Centrum för näringslivshistoria på uppdrag av Clas Ohlson, och "A&E Design – The Book" av Centrum för näringslivshistoria. En årsredovisning "OK Ekonomisk Förening", av Sthlm Kommunikation & IR AB på uppdrag av OK ekonomisk förening. Tidningarna "Örebro – Mitt i livet" av Verbum på uppdrag av Svenska Kyrkan Örebro och "Equmen", av Verbum på uppdrag av Equmeniakyrkan.

  Publishingpriset

 • Hylte Tryck ger skjortor perfekt förpackning

  2018-02-08

  Hylte Tryck har tryckt Stenströms, en anrik skjorttillverkare och kunglig hovleverantör, nya imagebroschyr. Broschyren innehåller inspirerande bilder från den kommande kollektionen, vilket ställer höga krav på tryckeriet eftersom bildåtergivningen i en “lookbook” måste vara helt perfekt. Uppdraget kom från Wiberg & Co.

  Broschyren är limbunden med 40 sidor inlaga och åtta sidor omslag. Omslaget har en bigning och är prytt med mattlaminerade yttersidor. Broschyren trycktes i 20 000 exemplar.

  Tryckproduktionen i korthet:

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Omslag: Silk-papper 300 g, Inlaga: Silk-papper 170 g
  Efterbehandling: Limbindning, bigning
  Effekter: Mattlaminering
  Mått: 260 mm x 210 mm

 • En nostalgitripp i bokform

  2018-01-10

  Hylte Tryck har på uppdrag av Centrum för näringslivshistoria tryckt boken “Älskade prylar”. Boken är en nostalgitripp och en hyllning till prylarna som älskats av många de senaste 100 åren. Prylarna är hämtade från Clas Ohlsons kataloger från 1918 till 2018.

  Boken är tryckt i 25 000 exemplar och är linnetrådshäftad med hårdband. Inlagan är 108 sidor, tryckt på 120 grams obestruket papper. Omslaget är tryckt på 115 grams Geltex och 2,5 mm kartong. På omslaget syns också en partiell UV-lack som ger en premiumkänsla. Hylte Tryck har stått för hela produktionen.

  Tryckproduktionen i korthet:

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Omslag: Geltex 115 g och 2,5 mm kartong, Inlaga: Obestruket 120 g
  Efterbehandling: Linnetrådshäftad med hårdband
  Effekter: Partiell UV-lack
  Mått: 220 mm x 280 mm

 • Trygg leverans på väg

  2017-10-05

  Den senaste upplagan av vår företagsbroschyr är nu tryckt, postad och förhoppningsvis redan på väg till dig.

  I broschyren kan du läsa mer om oss och vår gedigna historia. Om hur vi nu jobbar med trygghetsgaranti och vad det innebär för dig. Du får även en inblick i den högpresterande maskinparken och vårt egna bokbinderi.

  Har du inte fått broschyren än? Eller vill du inte vänta?

  Ladda ner den här • Svenska Designpriset

  2017-09-15

  Serietidning och konstbok tryckta på Hylte Tryck AB kan vinna Svenska Designpriset, vilken är en av landets främsta tävlingar inom grafisk kommunikation. Bland de nominerade bidragen finns Harry T.Vik – en ovanlig serietidning som är tryckt på Hylte Tryck AB i Hylte Bruk.

  I början av september, efter designjuryns första gallring, presenterades alla finalister i Svenska Designpriset. Och i kategorin Redaktionellt – Kundtidning – Print finns en serietidning tryckt i Hylte Bruk. Det handlar om en klassisk serietidning, med inspiration från 60- och 70-talet. Men med imagebärande innehåll som fungerar som en företagspresentation. Idén, innehållet och den kreativa formen står reklambyrån Yellon för, på uppdrag av mötesplatsen Happy Tammsvik norr om Stockholm.

  Hylte Tryck har även tryckt en vacker samisk konstbok, för Peter Wallén Grafiska/ Le Bureau på uppdrag av Bildmuséet i Umeå. Boken är nominerad i kategorin Redaktionellt – Bok – Print.
  -Vi blir alltid glada över bevis på att det vi gör blir bra. Detta var ett ovanligt uppdrag, det är inte varje dag vi trycker en klassisk serietidning, säger Lars Svensson.

  Folkets röst avgör vilka som vinner Svenska Designpriset som avslutas med prisutdelning under festliga former den 19 oktober, på Rondo i Göteborg. • Ledig tjänst - Relationsskapande Utesäljare

  2017-06-27

  Hylte Tryck är det trygga tryckeriet med eget bokbinderi. Vi har varit i tryckeribranschen sedan 1938 och historien har gett oss en djup kunskap. Vi står på stadiga ben med stabilt ägarskap. Våra tryckkunskaper är gedigna. Ett ovärderligt arv som förvaltats och förfinats från generation till generation. Hylte Tryck ingår i Weland koncernen.

  Hylte Tryck söker en Relationsskapande Utesäljare.

  Arbetsuppgifter

  - Du skapa nya långsiktiga kundrelationer
  - Du identifierar potentiella kunder, bokar, planerar och genomför besök
  - Du levererar en helhetslösning

  Läs mer om ansök på: www.enoem.se
  Kontaktperson: Andreas Nilsson 0701-460 391 eller Carin Mossberger 0701-460 390


 • Hylte Tryck tilldelas utmärkelse

  2017-03-30

  Boken ”Sturehof menyer 2005–2016” som Hylte Tryck har tryckt, har utsetts till en av Sveriges vackraste böcker av Svensk Bokkonst. Hylte Tryck är ett av två svenska tryckerier som är med på listan.

  Svensk Bokkonst har utsett de 25 vackraste böckerna under 2016. Produktionen av boken ”Sturehof menyer 2005–2016” är sammanhållen av Printrun i Stockholm och tryckt av Hylte Tryck. Boken har tryckts i en specialutgåva i 100 exemplar som sedan bundits in för hand av Leonard Gustafssons bokbinderi. Boken har även tryckts i en vanlig inbunden variant.

  Nu har ”Sturehof menyer 2005–2016” utsetts till en av Sveriges vackraste böcker av Svensk Bokkonst. Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, är glad över utmärkelsen.

  - Det är med stolthet vi mottar denna utmärkelse. Vi tycker alla att det är jätteroligt att vårt arbete har uppmärksammats, säger Lars Svensson.

  Unik bindning

  Hylte Tryck är ett av två svenska tryckerier som är med på listan av vinnare. Enligt Lars Svensson är en av anledningarna till vinsten den unika bindningen av specialutgåvan av boken.

  - Bindningen av boken är ett rent hantverk. Den har bidragit till att vi vunnit utmärkelsen, säger Lars Svensson.

  Inspirera bokbranschen

  Föreningen Svensk Bokkonst utser varje år de 25 vackraste böckerna. Syftet är att stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet inom produktionen av böcker.

  Hylte Tryck tilldelas utmärkelse

 • Ledig tjänst - Prepress medarbetare

  2016-12-21

  Hylte Tryck är det trygga tryckeriet med eget bokbinderi. Vi har varit i tryckeribranschen sedan 1938 och historien har gett oss en djup kunskap. Vi står på stadiga ben med stabilt ägarskap. Våra tryckkunskaper är gedigna. Ett ovärderligt arv som förvaltats och förfinats från generation till generation. Hylte Tryck ingår i Weland koncernen.

  Hylte Tryck söker en kvalitetsmedveten prepress medarbetare. Är du redo för nästa utmaning? Har du arbetat inom prepress och är tekniskt intresserad? Då är tjänsten som prepress medarbetare något för dig!

  Arbetsuppgifter

  - Förberedelse av kundmaterial för tryck
  - Hantering av digitalt kundmaterial, utskjutningar och plåtframställning
  - Lättare underhållsarbete på avdelningen

  Krav specifikation

  - Behärskar engelska och svenska i tal samt skrift
  - Arbetat i Adobes datorprogram

  Personliga egenskaper

  - Gillar utmaningar och fokuserar på resultat
  - Du är ansvarsfull, noggrann och kvalitetsmedveten
  - Du har god servicekänsla, samarbetsförmåga och flexibilitet
  - Energisk, strukturerad och klarar av att hålla många bollar i luften
  - En serviceminded person som är inte rädd att kavla upp ärmarna

  Tillträde: Snarast
  Varaktighet: Tillsvidare
  Arbetstid: Dagtid
  Kontaktperson: Lars Svensson, telefon 0345-409 93
  Sista ansökningsdatum: 29 jan
  Ansökan: Skickas till lars@hyltetryck.se


 • Positivt fokus efter nominering

  2016-11-30

  Hylte Tryck har nominerats i kategorin strategisk design tillsammans med reklambyrån Yellon i kommunikationstävlingen 100-wattaren. Hylte Tryck har sett en positiv stärkning av varumärket sedan nomineringen.

  Hylte Tryck deltog i prisutdelningen den 25 november på Rival i Stockholm men tog tyvärr inte hem priset. Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, har dock sett en positiv stärkning av varumärket sedan nomineringen.

  - Vi har märkt att vår nominering har väckt uppmärksamhet hos våra kunder, säger Lars Svensson.

  Kärnan i verksamheten

  Yellon har hjälpt Hylte Tryck att hitta kärnan i verksamheten och förmedla den på ett modernt sätt. Sedan nomineringen så har Hylte Tryck sett en tydlig ökning på deras synlighet i branschmedier.

  - Vi strävar efter att bli förstahandsvalet för våra kunder. 100-wattaren har utan tvekan stärkt vår position som en trygg och långsiktig partner, säger Lars Svensson.


 • 5,5 miljoner exemplar

  2016-11-24

  Hylte Tryck har tryckt ett offsettryck med en upplaga på 5,5 miljoner exemplar. Projektet tog fem veckor och var klart i slutet av september.

  Två år i rad har Hylte Tryck tryckt en stor upplaga till samma kund. Förra året trycktes 5 miljoner exemplar och i år trycktes 5,5 miljoner exemplar. Enligt Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, så innebär en stor upplaga alltid en tidspress.

  - Det kräver en god organisation för att få allt att fungera. Det är en lång process med både projektledning, pappersbeställning och tryckning, säger Lars Svensson.

  Stor kapacitet

  Hylte Tryck har kapaciteten att trycka stora upplagor. Företaget har både rätt utrustning och rätt kompetens. För att nå i mål med projektet gick en av företagets tryckpressar dygnet runt. Hylte Tryck är en långsiktig partner som kunderna kan lita på.

  - Vi är ett litet tryckeri med stor kapacitet. Våra kunder vet att de kan lita på att vi levererar i tid. Det har vi även gjort denna gång, förklarar Lars Svensson.