Aktuella nyheter

Missa inte våra senaste nyheter. Här hittar du spännande projekt som Hylte Tryck har arbetat med, branschnyheter och mycket mer.


 • Hylte Tryck ger skjortor perfekt förpackning

  2018-02-08

  Hylte Tryck har tryckt Stenströms, en anrik skjorttillverkare och kunglig hovleverantör, nya imagebroschyr. Broschyren innehåller inspirerande bilder från den kommande kollektionen, vilket ställer höga krav på tryckeriet eftersom bildåtergivningen i en “lookbook” måste vara helt perfekt. Uppdraget kom från Wiberg & Co.

  Broschyren är limbunden med 40 sidor inlaga och åtta sidor omslag. Omslaget har en bigning och är prytt med mattlaminerade yttersidor. Broschyren trycktes i 20 000 exemplar.

  Tryckproduktionen i korthet:

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Omslag: Silk-papper 300 g, Inlaga: Silk-papper 170 g
  Efterbehandling: Limbindning, bigning
  Effekter: Mattlaminering
  Mått: 260 mm x 210 mm

 • En nostalgitripp i bokform

  2018-01-10

  Hylte Tryck har på uppdrag av Centrum för näringslivshistoria tryckt boken “Älskade prylar”. Boken är en nostalgitripp och en hyllning till prylarna som älskats av många de senaste 100 åren. Prylarna är hämtade från Clas Ohlsons kataloger från 1918 till 2018.

  Boken är tryckt i 25 000 exemplar och är linnetrådshäftad med hårdband. Inlagan är 108 sidor, tryckt på 120 grams obestruket papper. Omslaget är tryckt på 115 grams Geltex och 2,5 mm kartong. På omslaget syns också en partiell UV-lack som ger en premiumkänsla. Hylte Tryck har stått för hela produktionen.

  Tryckproduktionen i korthet:

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Omslag: Geltex 115 g och 2,5 mm kartong, Inlaga: Obestruket 120 g
  Efterbehandling: Linnetrådshäftad med hårdband
  Effekter: Partiell UV-lack
  Mått: 220 mm x 280 mm

 • Julkort

  2017-12-14

  Julen närmar sig och den första snön har redan fallit på flera ställen i landet. Som en del av vår Trygghetsgaranti-kampanj har vi skickat ut ett kuvert med tre julkort till våra kunder. För att de ska få känna på vad vi kan och för att kundernas nära och kära ska kunna få en god julhälsning.

  Vi på Hylte Tryck önskar alla våra kunder och samarbetspartner en riktig god jul och ett gott nytt år!

  Julkort

 • Nytryckt kakelinspiration

  2017-12-11

  Nu är Dekoras nya produktkatalog med kakel, klinker och mosaik lanserad. Katalogen ges ut varje år och innehåller inspiration, produktnyheter och tidlösa klassiker. Sedan flera år tillbaka, trycks katalogen på Hylte Tryck.

  Katalogen är tryckt i 30 000 exemplar. Varav 1 000 kataloger tryckts i en exklusivare version bunden med hårdband. Den är 300 sidor plus omslag, där de första 64 sidorna med redaktionellt material är tryckt på obestruket papper och resterande sidor med produktinformation på Silk-papper.

  – Vi har tryckt Dekoras produktkatalog i flera år och produktionen blir större i både omfång och i storlek. Katalogen innebär runt 100 timmar i ren tryckningstid, vilket är en stor produktion med svenska mått. Men för oss med hög kapacitet, som hanterar både små och stora uppdrag, passar det perfekt, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

  Den omfattande och avancerade produktionen har gått enligt planen. Omslaget är i textil med svart foliering och mattlaminering. Den ordinarie katalogen är bunden med Fadenziegel-bindning och den limiterade upplagan är linnetrådshäftad med hårdband. Katalogerna levererades till Dekora i speciellt framtagna lådor med tryckta etiketter som sedan kunde levereras direkt till återförsäljarna.

  Tryckproduktionen i korthet:

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Omslag: Obestruket 400 g, Redaktionellt (64 s.): Obestruket 120 g, Produkter (236 s.): Silk-papper 130 g
  Efterbehandling: Fadenziegel-bindning, linnetrådshäftning, hårdband, textilomslag
  Effekter: Omslagslaminering, foliering
  Mått: 235 mm x 330 mm

 • Koncernbeskrivning Weland

  2017-11-27

  Hylte Tryck har på uppdrag av Industrireklam och Weland AB tryckt bolagets koncernbeskrivning. Trycksaken ger en översikt och inblick i Weland AB och används som presentationsmaterial av alla bolag i koncernen.

  Kvalitetstryck

  Koncernbeskrivningen är limbunden och tryckt på obestruket papper med ett präglat, silverfolierat omslag. Upplagan är på 1000 svenska och 500 engelska exemplar, 64 sidor plus omslag. Inlaga: 150 gram. Omslag: 350 gram.

  – Koncernbeskrivningen har hög tryckklass rakt igenom. Det obestrukna pappret, limbindningen och silverfolieringen är material och tekniker som förhöjer upplevelsen av en trycksak, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

  A5-format med wire-o-binding

  Hylte Tryck gjorde även en variant av koncernbeskrivningen i A5-format med wire-o-bindning. En trycksak på 350 sidor plus omslag med samma innehåll, men med blanka sidor för anteckningar. Varianten trycktes i 2500 exemplar.

  Hylte Tryck har hjälpt Weland AB med tryck, limbindning, spiralbindning, prägling och foliering.

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Obestruket, 150 g
  Efterbehandling: Limbindning, wire-o-bindning
  Effekter: Foliering, prägling
  Mått: 210 mm x 297 mm / 148 mm x 210 mm

 • Hylte Tryck växer

  2017-11-10

  Nu förstärker vi vårt erbjudande och närvaro i Stockholmsområdet. Vi hälsar Susanne Jula välkommen till oss på Hylte Tryck. Hon kommer att jobba som säljare med fokus på de sydöstra delarna av Sverige och i Stockholmsområdet. Susanne har flera års erfarenhet av trycksaksförsäljning och är en fantastisk inspiratör vad gäller pappersval och tryckteknik.

  Vill du träffa eller prata med Susanne? Hon är redan igång med försäljningen av högkvalitativ trycksaksproduktion från Småland.

  Du når henne på
  Mobil: 0734-42 59 78
  E-post: susanne.jula@hyltetryck.se


 • Skeppshults Cykelkatalog

  2017-11-01

  Nu är Skeppshults cykelkatalog för 2018 tryckt. En katalog som är tillverkad med höga kvalitetskrav och i ett nära samarbete mellan Skeppshult, Härnqvist & CO och Hylte Tryck.

  - Katalogen är på 84 sidor plus omslag och tryckt i 7000 exemplar. Den är trådbunden med hårdband och svart klotrygg. Även ryggens folieprägling är i blänkande svart nyans.

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Obestruket, 150 g Munken Kristall
  Efterbehandling: Linnetrådshäftning, hårdband
  Effekter: Omslagslaminering, ryggfoliering
  Mått: 220x265 mm

 • Exklusiv bok för Sture Hof

  2017-01-02

  Hylte Tryck har tillsammans med Print Run tryckt en unik bok för restaurangen Sture Hof i Stockholm. Boken heter ”Sture Hof: menyer 2005-2016” och samlar menyerna som Peter Kihlgård och Johan Petterson skapat.

  Uppdragsgivare var tryckmäklaren Print Run. Projektet tog fyra veckor och stod klart i augusti. Upplagan var på 500 exemplar, 296 sidor plus omslag.

  Mångsidig partner

  Hylte Tryck har hjälpt till med tryckning, laminering och bokbinderi. Enligt Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, är företaget välkända för sin mångsidighet.

  - Vi är en mångsidig partner som löser det mesta. Vi strävar efter att vara en trygg partner, oavsett om du vill trycka storskaligt eller småskaligt, säger Lars Svensson.

  Tryckteknik: Offset
  Papper: Scandia 2000 naturvit
  Efterbehandling: Linnetrådshäftat hårdband
  Effekter: Relief lack och mattlaminering
  Mått: 297x420 mm

 • Positivt fokus efter nominering

  2016-11-30

  Hylte Tryck har nominerats i kategorin strategisk design tillsammans med reklambyrån Yellon i kommunikationstävlingen 100-wattaren. Hylte Tryck har sett en positiv stärkning av varumärket sedan nomineringen.

  Hylte Tryck deltog i prisutdelningen den 25 november på Rival i Stockholm men tog tyvärr inte hem priset. Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, har dock sett en positiv stärkning av varumärket sedan nomineringen.

  - Vi har märkt att vår nominering har väckt uppmärksamhet hos våra kunder, säger Lars Svensson.

  Kärnan i verksamheten

  Yellon har hjälpt Hylte Tryck att hitta kärnan i verksamheten och förmedla den på ett modernt sätt. Sedan nomineringen så har Hylte Tryck sett en tydlig ökning på deras synlighet i branschmedier.

  - Vi strävar efter att bli förstahandsvalet för våra kunder. 100-wattaren har utan tvekan stärkt vår position som en trygg och långsiktig partner, säger Lars Svensson.


 • 5,5 miljoner exemplar

  2016-11-24

  Hylte Tryck har tryckt ett offsettryck med en upplaga på 5,5 miljoner exemplar. Projektet tog fem veckor och var klart i slutet av september.

  Två år i rad har Hylte Tryck tryckt en stor upplaga till samma kund. Förra året trycktes 5 miljoner exemplar och i år trycktes 5,5 miljoner exemplar. Enligt Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, så innebär en stor upplaga alltid en tidspress.

  - Det kräver en god organisation för att få allt att fungera. Det är en lång process med både projektledning, pappersbeställning och tryckning, säger Lars Svensson.

  Stor kapacitet

  Hylte Tryck har kapaciteten att trycka stora upplagor. Företaget har både rätt utrustning och rätt kompetens. För att nå i mål med projektet gick en av företagets tryckpressar dygnet runt. Hylte Tryck är en långsiktig partner som kunderna kan lita på.

  - Vi är ett litet tryckeri med stor kapacitet. Våra kunder vet att de kan lita på att vi levererar i tid. Det har vi även gjort denna gång, förklarar Lars Svensson.