Aktuella nyheter

Missa inte våra senaste nyheter. Här hittar du spännande projekt som Hylte Tryck har arbetat med, branschnyheter och mycket mer.


 • Finalist i Svenska Designpriset

  2019-09-19

  Röstningen har nu avslutats för Svenska Designpriset, en av Sveriges största tävlingar i design och grafisk kommunikation. Bland de jurynominerade bidragen finns en kundtidning som tryckts på Hylte Tryck, "Smarter worklife" av OTW på uppdrag av Coor.

  – Jag tror att det vinnande konceptet med denna produktion är att kund, uppdragsgivare och tryckeri haft hög kvalitet som gemensamt fokus, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  Vinnarna koras den 17 oktober på Rondo, Liseberg i Göteborg.

  Svenska designpriset

 • Två nomineringar till Publishingpriset

  2019-09-18

  Bland finalisterna i Publishingpriset finns i år två bidrag som har tryckts på Hylte Tryck. Publishingpriset är en prestigefull tävling som belönar god kommunikation inom kategorierna print, webb och film. Hylte Trycks guldchanser finns inom den förstnämnda kategorin. Förutom bidragens design sätts även vikt på text, bild, regi och användbarhet.

  – Det känns såklart kul med dubbla nomineringar och jag ser det som ett bevis på att vi tillsammans med våra kunder håller hög kvalitet i det vi producerar. Ingen produktion är den andra lik och det är så det brukar vara hos oss, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  De nominerade bidragen är tidningen "Örebro – Mitt i livet" av Verbum på uppdrag av Svenska Kyrkan, och en årsredovisning "OK Ekonomisk Förening", av Sthlm Kommunikation & IR AB på uppdrag av OK ekonomisk förening.

  Publishingpriset 2019

 • Vinnare av Publishingpriset

  2018-11-08

  Den 7 november presenterades vinnarna av Publishingpriset, en prestigefull tävling som belönar god kommunikation. Segrande i print-kategorin var en bokproduktion tryckt av Hylte Tryck: "A&E Design – The Book" av Centrum för näringslivshistoria.

  – Att kund, uppdragsgivare och tryckeri haft hög kvalitet som gemensamt fokus var ett vinnande koncept, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  Vinnare Svenska designpriset

 • Två finalister i Svenska Designpriset

  2018-09-10

  Nu är röstningen igång för Svenska Designpriset, en av Sveriges största tävlingar i design och grafisk kommunikation. Bland de jurynominerade bidragen finns två böcker som tryckts på Hylte Tryck, "Älskade prylar" och "A&E Design – The Book", som även är nominerade i Publishingpriset. Vinnarna presenteras den 25 oktober på Berns i Stockholm.

  – Det är glädjande att två av våra bokproduktioner nominerats i två olika tävlingar på så kort tid. Jag tror att det vinnande konceptet i de båda produktionerna är att kund, uppdragsgivare och tryckeri haft hög kvalitet som gemensamt fokus, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  "Älskade prylar" av Centrum för näringslivshistoria på uppdrag av Clas Ohlson, är nominerad i kategorin "Redaktionellt – Bok – Print", "A&E Design – The Book" av Centrum för näringslivshistoria är nominerad i "Information – Print".

  Rösta på: http://www.designpriset.se/rostning.php

  Svenska designpriset

 • Fem nomineringar i Publishingpriset

  2018-09-04

  Juryn har gjort sitt val. Bland finalisterna i Publishingpriset finns fem bidrag som har tryckts på Hylte Tryck. Publishingpriset är en prestigefull tävling som belönar god kommunikation. Tävlingen har olika kategorier för print, webb och film. Hylte Trycks guldchanser finns inom den förstnämnda kategorin. Vinnarna avslöjas den 7 november.

  – Det känns såklart kul med flera nomineringar och jag ser det som ett bevis på att vi tillsammans med våra kunder håller hög kvalitet i det vi producerar. Ingen produktion har varit den andra lik, men det är så det brukar vara hos oss, säger Lars Svensson, VD på Hylte Tryck.

  De nominerade bidragen är böckerna "Älskade prylar", av Centrum för näringslivshistoria på uppdrag av Clas Ohlson, och "A&E Design – The Book" av Centrum för näringslivshistoria. En årsredovisning "OK Ekonomisk Förening", av Sthlm Kommunikation & IR AB på uppdrag av OK ekonomisk förening. Tidningarna "Örebro – Mitt i livet" av Verbum på uppdrag av Svenska Kyrkan Örebro och "Equmen", av Verbum på uppdrag av Equmeniakyrkan.

  Publishingpriset

 • Julkort

  2017-12-14

  Julen närmar sig och den första snön har redan fallit på flera ställen i landet. Som en del av vår Trygghetsgaranti-kampanj har vi skickat ut ett kuvert med tre julkort till våra kunder. För att de ska få känna på vad vi kan och för att kundernas nära och kära ska kunna få en god julhälsning.

  Vi på Hylte Tryck önskar alla våra kunder och samarbetspartner en riktig god jul och ett gott nytt år!

  Julkort

 • Nytryckt kakelinspiration

  2017-12-11

  Nu är Dekoras nya produktkatalog med kakel, klinker och mosaik lanserad. Katalogen ges ut varje år och innehåller inspiration, produktnyheter och tidlösa klassiker. Sedan flera år tillbaka, trycks katalogen på Hylte Tryck.

  Katalogen är tryckt i 30 000 exemplar. Varav 1 000 kataloger tryckts i en exklusivare version bunden med hårdband. Den är 300 sidor plus omslag, där de första 64 sidorna med redaktionellt material är tryckt på obestruket papper och resterande sidor med produktinformation på Silk-papper.

  – Vi har tryckt Dekoras produktkatalog i flera år och produktionen blir större i både omfång och i storlek. Katalogen innebär runt 100 timmar i ren tryckningstid, vilket är en stor produktion med svenska mått. Men för oss med hög kapacitet, som hanterar både små och stora uppdrag, passar det perfekt, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

  Den omfattande och avancerade produktionen har gått enligt planen. Omslaget är i textil med svart foliering och mattlaminering. Den ordinarie katalogen är bunden med Fadenziegel-bindning och den limiterade upplagan är linnetrådshäftad med hårdband. Katalogerna levererades till Dekora i speciellt framtagna lådor med tryckta etiketter som sedan kunde levereras direkt till återförsäljarna.

  Tryckproduktionen i korthet:

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Omslag: Obestruket 400 g, Redaktionellt (64 s.): Obestruket 120 g, Produkter (236 s.): Silk-papper 130 g
  Efterbehandling: Fadenziegel-bindning, linnetrådshäftning, hårdband, textilomslag
  Effekter: Omslagslaminering, foliering
  Mått: 235 mm x 330 mm

 • Koncernbeskrivning Weland

  2017-11-27

  Hylte Tryck har på uppdrag av Industrireklam och Weland AB tryckt bolagets koncernbeskrivning. Trycksaken ger en översikt och inblick i Weland AB och används som presentationsmaterial av alla bolag i koncernen.

  Kvalitetstryck

  Koncernbeskrivningen är limbunden och tryckt på obestruket papper med ett präglat, silverfolierat omslag. Upplagan är på 1000 svenska och 500 engelska exemplar, 64 sidor plus omslag. Inlaga: 150 gram. Omslag: 350 gram.

  – Koncernbeskrivningen har hög tryckklass rakt igenom. Det obestrukna pappret, limbindningen och silverfolieringen är material och tekniker som förhöjer upplevelsen av en trycksak, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

  A5-format med wire-o-binding

  Hylte Tryck gjorde även en variant av koncernbeskrivningen i A5-format med wire-o-bindning. En trycksak på 350 sidor plus omslag med samma innehåll, men med blanka sidor för anteckningar. Varianten trycktes i 2500 exemplar.

  Hylte Tryck har hjälpt Weland AB med tryck, limbindning, spiralbindning, prägling och foliering.

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Obestruket, 150 g
  Efterbehandling: Limbindning, wire-o-bindning
  Effekter: Foliering, prägling
  Mått: 210 mm x 297 mm / 148 mm x 210 mm

 • Hylte Tryck växer

  2017-11-10

  Nu förstärker vi vårt erbjudande och närvaro i Stockholmsområdet. Vi hälsar Susanne Jula välkommen till oss på Hylte Tryck. Hon kommer att jobba som säljare med fokus på de sydöstra delarna av Sverige och i Stockholmsområdet. Susanne har flera års erfarenhet av trycksaksförsäljning och är en fantastisk inspiratör vad gäller pappersval och tryckteknik.

  Vill du träffa eller prata med Susanne? Hon är redan igång med försäljningen av högkvalitativ trycksaksproduktion från Småland.

  Du når henne på
  Mobil: 0734-42 59 78
  E-post: susanne.jula@hyltetryck.se


 • Skeppshults Cykelkatalog

  2017-11-01

  Nu är Skeppshults cykelkatalog för 2018 tryckt. En katalog som är tillverkad med höga kvalitetskrav och i ett nära samarbete mellan Skeppshult, Härnqvist & CO och Hylte Tryck.

  - Katalogen är på 84 sidor plus omslag och tryckt i 7000 exemplar. Den är trådbunden med hårdband och svart klotrygg. Även ryggens folieprägling är i blänkande svart nyans.

  Tryckteknik: Offsettryck
  Papper: Obestruket, 150 g Munken Kristall
  Efterbehandling: Linnetrådshäftning, hårdband
  Effekter: Omslagslaminering, ryggfoliering
  Mått: 220x265 mm

 • Exklusiv bok för Sture Hof

  2017-01-02

  Hylte Tryck har tillsammans med Print Run tryckt en unik bok för restaurangen Sture Hof i Stockholm. Boken heter ”Sture Hof: menyer 2005-2016” och samlar menyerna som Peter Kihlgård och Johan Petterson skapat.

  Uppdragsgivare var tryckmäklaren Print Run. Projektet tog fyra veckor och stod klart i augusti. Upplagan var på 500 exemplar, 296 sidor plus omslag.

  Mångsidig partner

  Hylte Tryck har hjälpt till med tryckning, laminering och bokbinderi. Enligt Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck, är företaget välkända för sin mångsidighet.

  - Vi är en mångsidig partner som löser det mesta. Vi strävar efter att vara en trygg partner, oavsett om du vill trycka storskaligt eller småskaligt, säger Lars Svensson.

  Tryckteknik: Offset
  Papper: Scandia 2000 naturvit
  Efterbehandling: Linnetrådshäftat hårdband
  Effekter: Relief lack och mattlaminering
  Mått: 297x420 mm